Czas do najbliższego meczu odlicza

DD D H H M M S S
-:-
Już wkrótce mecz w Twojej okolicy. Kibicuj z trybun 12 maja w Mielcu.
Kup bilet

Dodano: 17 września 2018

Oświadczenie Superliga sp. z o.o. w sprawie zakrycia logotypu Nord Stream 2

Oświadczenie Superliga sp. z o.o.

Piłkarze ręczni ORLEN Wisła Płock i PGE Vive Kielce wystąpili podczas odbywających się w ostatni weekend meczów Champions League EHF z zakrytym logo Nord Stream 2, który pod koniec sierpnia został sponsorem tych rozgrywek.

W związku z tymi wydarzeniami Superliga sp. z o.o., której sponsorem tytularnym jest Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo SA, informuje, iż w pełni popiera działania klubów w zakresie nieumieszczenia reklamy sponsora, który prowadzi działalność konkurencyjną  wobec sponsorów klubów. Ponadto projekt ten ma wymiar polityczny i stanowi zagrożenie dla solidarności i bezpieczeństwa energetycznego Europy.

Superliga składa podziękowanie PGE Polskiej Grupie Energetycznej SA oraz Polskiemu Koncernowi Naftowemu ORLEN SA za odpowiedzialne podejście do zaistniałej sytuacji oraz szybkie działania zmierzające do rozwiązania sporu na drodze dialogu z Europejską Federacją Piłki Ręcznej – EHF.

Ze swojej strony deklarujemy, zarówno klubom, jak i ich sponsorom krajowym, wszelką możliwą pomoc w rozwiązaniu zaistniałej sytuacji.

Życzymy jednocześnie klubom jak najwięcej zwycięstw w tych rozgrywkach i udziału w Final Four w Kolonii.

Prezes Zarządu Superliga sp. z o.o.

Marek Janicki

Runda zasadnicza